Browsing Archive: oktober, 2011

ASTATIC JT-30

Gepost door Steven Troch op dinsdag, oktober 18, 2011, In : harmonica 

ASTATIC  JT-30Net zoals Shure is Astatic een vaste waarde voor bluesharmonica spelers. De JT-30, met zijn Art Deco design, werd ontwikkeld in de vroege jaren dertig van vorige eeuw. Oorspronkelijk werd deze microfoon met een zwarte houten standaard en basis verkocht. Een standaard JT-30 heeft een kristal element (meestal MC-151) maar net zoals bij Shure is de Astatic JT-30 onder verschillende namen op de markt gebracht, soms zijn er wel kleine verschillen in het design of de afwerking. ...


Lees verder ...
 

Borrah Minevitch : Father of the slapstick comedy harmonica band

Gepost door Steven Troch op zondag, oktober 16, 2011, In : harmonica 
 
Borrah Minevitch : De vader van de "slapstick comedy harmonica band""Half the world plays harmonica, and the other half wishes it could." Deze uitspraak komt van Borrah Minevitch.

Minevitch werd geboren in Kiev, Rusland in 1902 en tijdens de eerste wereldoorlog emigreerde zijn familie naar de Verenigde Staten. Als kind studeerde hij piano en viool, maar voor de mondharmonica ontwikkelde hij een echte liefde. Als hij als krantenjongen door de straten van Boston wandelde dan weerklonken de k...

Lees verder ...
 

Sonny Boy Williamson - Meester Leugenaar

Gepost door Steven Troch op zondag, oktober 16, 2011, In : harmonica 
Sonny Boy Williamson II - De Meester Leugenaar

Er bestaan honderden anekdotes over de charismatische Sonny Boy II, de meester leugenaar, zijn teksten zijn pareltjes, zijn harmonicaspel magistraal, zijn leven een mysterie en zijn karakter is wispelturig, vol humor en gemeen.

Wij kennen hem allemaal als "Sonny Boy Williamson II" maar hij gebruikte veel namen Rice Miller, Sonny Boy Williams, Willie Williamson, Willie Miller, Little Boy Blue, The Goat, Footsie, The Talaho Blues Singer etc.

De jeugd...
Lees verder ...
 
 

Over Mij


Steven Troch Ik bespeel de mondharmonica sinds 1994 ,heb er al veel plezier aan beleeft maar ook al veel op gevloekt. Bij mijn band kunt u me bezig horen op zang en harmonica. See ya.

Categorieën