Nieuwe Hohner harmonica "The Rocket"

april 3, 2014
THE ROCKET by Hohner Harmonicas
De Hohner Rocket is een diatonische mondharmonica die zich uiterst comfortabel laat bespelen. Een van de belangrijkste eigenschappen van dit model is namelijk het zo goed als volledige gebrek aan scherpe randen; de randen van de afdekplaat, kam en tien openingen zijn keurig afgerond. Dit laatste zorgt niet alleen voor soepel spel, maar ook voor een grotere luchtdruk richting de tongen, wat het mondharmonica spelen minder vermoeiend maakt. En omdat de afdekplaat en zij-uitgangen van de Rocket ver open staan, bent u verzekerd van een ver dragende en opvallend luide klank! Het meegeleverde, uit neopreen vervaardigde opbergdoosje tot slot, houdt stof tegen, maar laat vocht verdampen.

The Rocket (denk aan een Special20 in Deluxe uitvoering) vertegenwoordigt een nieuwe doorbraak in de wereld van de diatonische harmonica. De ergonomisch ontworpen kam met afgeronde hoeken en randen zorgt voor een maximaal aan comfort. Door de open afdekplaten en het nieuwe design van de luchtkanalen krijgt men een maximale geluidssterkte. The Rocket stelt spelers in staat om met een krachtig, dynamisch geluid te spelen. Verbeteringen/veranderingen in vergelijking met de Hohner Special20:
 1. afgeronde randen
 2. 8 schroeven bevestigen de reedplates (speciale 20 heeft er 6)
 3. Geopende afdekplaten langs zijkant en achterkant
 4. Slankere reedplaat schroeven
 5. Grotere gat openingen die geleidelijk verkleinen (taps)
 6. de schroeven van afdekplaten zijn vooraan geplaats
 7. Betere schroeven
 8. Duidelijkere gemarkeerde harmonica key op de zijkant
 

harmonica in Jamaica

februari 3, 2013

Als we over mondharmonica spreken met een leek dan komen de namen Toots Thielemans, Bob Dylan, Mick Jagger of Bruce Springsteen weleens boven. Met de ingewijden van ons instrument gaat het gesprek sneller over Little Walter, Jason Ricci, Sonny Terry, Howard Levy of die Française van op Youtube, maar er bestaan veel minderbekende spelers die daarom zeker niet minder interessant zijn.
 
De Jamaicaan Charlie “Organaire” Cameron en zijn blinde landgenoot Roy Richards speelden op tal van platen...


Lees verder...
 

De saxofoon blaast iedereen omver

januari 31, 2012

[u][color=#0000bb][u]De saxofoon blaast alles en iedereen omver[/u][/color][/u]

Het beeld van een saxofonist als belangrijkste solist in een band is misschien wel iets dat meeste mensen alleen met jazz in verband brengen. Maar in de late jaren 1940 en vroege jaren 1950 waren de eerste grote solisten en sterren in Rhythm n' Blues de Honkin' Sax spelers. Overal in Amerika vond je deze [i]Honkers[/i] en [i]Bar-Walkers [/i](zoals ze toen genoemd werden); Saxofoon giganten als Red Prysock uit Nor...


Lees verder...
 

Mark Hummel komt naar België

november 17, 2011


Wie is Mark Hummel?

De nu 55-jarige Hummel behoort tot de absolute elite van blues harmonicaspelers, dat zal nog wel blijken. Hij is geboren in Connecticut, maar groeide op in Los Angeles, waar hij al gauw (via Mexicaanse babysitters) in contact kwam met de zwarte muziek. Op zijn zestiende begon hij in bands te spelen, hij was ondertussen ook verhuisd naar (de toen erg roerige) universiteitsstad Berkeley/California. In 1980 startte hij zijn eigen band The Blues Survivors, een groep die tot...


Lees verder...
 

ASTATIC JT-30

oktober 18, 2011

ASTATIC  JT-30Net zoals Shure is Astatic een vaste waarde voor bluesharmonica spelers. De JT-30, met zijn Art Deco design, werd ontwikkeld in de vroege jaren dertig van vorige eeuw. Oorspronkelijk werd deze microfoon met een zwarte houten standaard en basis verkocht. Een standaard JT-30 heeft een kristal element (meestal MC-151) maar net zoals bij Shure is de Astatic JT-30 onder verschillende namen op de markt gebracht, soms zijn er wel kleine verschillen in het design of de afwerking. ...


Lees verder...
 

Borrah Minevitch : Father of the slapstick comedy harmonica band

oktober 16, 2011
 
Borrah Minevitch : De vader van de "slapstick comedy harmonica band""Half the world plays harmonica, and the other half wishes it could." Deze uitspraak komt van Borrah Minevitch.

Minevitch werd geboren in Kiev, Rusland in 1902 en tijdens de eerste wereldoorlog emigreerde zijn familie naar de Verenigde Staten. Als kind studeerde hij piano en viool, maar voor de mondharmonica ontwikkelde hij een echte liefde. Als hij als krantenjongen door de straten van Boston wandelde dan weerklonken de k...

Lees verder...
 

Sonny Boy Williamson - Meester Leugenaar

oktober 16, 2011
Sonny Boy Williamson II - De Meester Leugenaar

Er bestaan honderden anekdotes over de charismatische Sonny Boy II, de meester leugenaar, zijn teksten zijn pareltjes, zijn harmonicaspel magistraal, zijn leven een mysterie en zijn karakter is wispelturig, vol humor en gemeen.

Wij kennen hem allemaal als "Sonny Boy Williamson II" maar hij gebruikte veel namen Rice Miller, Sonny Boy Williams, Willie Williamson, Willie Miller, Little Boy Blue, The Goat, Footsie, The Talaho Blues Singer etc.

De jeugd...
Lees verder...
 

Over Mij


Steven Troch Ik bespeel de mondharmonica sinds 1994 ,heb er al veel plezier aan beleeft maar ook al veel op gevloekt. Bij de R&B-band "Fried Bourbon" kunt u me bezig horen op zang en harmonica. See ya.

Categorieën